Bier! magazine verschijnt sinds eind 2008. Het glossy lifestyle magazine over speciaalbier komt vier keer per jaar uit. Bier! magazine is voor de ware biergenieter een echt collectors item!

Alle uitgaven Bier!

 

Birdy Publishing BV, uitgever van BIER!, heeft meer uitgaven die zijn gerelateerd aan de biermarkt. Deze producten zijn voor iedereen te bestellen via deze webpagina. Birdy Publishing staat ook open voor initiatieven van brouwerijen of particulieren, die producten willen uitgeven die geschikt zijn voor een bierminnend publiek. Birdy denkt dan aan bierboeken, zowel historisch als technisch of anderszins, of ondersteunend materiaal bij Open Dagen, en dergelijke. De knowhow van de ervaren redacteuren van BIER! kan bij deze uitgaven naar wens worden ingezet.

Ook van bier!

Rivier van Bier

Een bierige inspiratiereis langs de Maas

Ga met Henri Reuchlin mee op bierreis langs de Maas, tegen de stroom in, op zoek naar de bierbeleving langs deze levensader van Nederland, België en Frankrijk. Hij reist van de monding in de Noordzee naar de bron op het plateau van Langres. De reis voert van het westen van Nederland via Brabant en Limburg naar België en verder naar Frankrijk. Hoe genieten mensen aan de oevers van de rivier van hun biertje? Welke bieren brouwen ze langs de rivier en waar zijn de beste kroegen om ervan te genieten? Dit verhaal is naast inspiratiereis ook een reis door de tijd. Er wordt al eeuwenlang langs de rivier gebrouwen en gedronken. Hoe beleefden de bewoners op de oevers van de Maas hun bier en welke rol speelt de rivier in de biercultuur? Welke herinneringen uit een vroeger bierleven zijn er terug te vinden en misschien wel te proeven? Rivier van Bier is geen reisgids, maar een inspirerend weefsel van heden en verleden met als rode draad de rivier en het bier. Een verhaal van bierbeleving, een weerslag van meer dan twintig jaar bierenthousiasme.
Het boek kost € 9,95 inclusief 6 % btw en exclusief € 4,95 verzendkosten (€ 9,95 EU).

BestellenPrijs per stuk: € 9,95
Rivier van Bier

De Biericonen der Lage Landen

Verhalen en anekdotes over iconische bieren en brouwers uit België en Nederland, geschreven door de auteurs Jan Machiel van Bragt en Toon van den Reek.

Biericonen der Lage Landen is een boek vol verhalen en anekdotes over iconische bieren en brouwers uit België en Nederland. Waarom zijn sommige Belgische en Nederlandse bieren tijdloos en iconisch, hoe zijn ze ontstaan en welke brouwers en/of bedenkers hebben er een doorslaggevende rol in gespeeld. Bierkenners Jan Machiel van Bragt en Toon van den Reek hebben de mensen achter deze biericonen opgezocht en hun verhalen en anekdotes opgetekend.
Een even vermakelijk als feitelijk historisch boek met de verhalen achter Westmalle tripel, La Chouffe, De Koninck, Bush 12, Chateau Neubourg, Orval, Boon Marriage Parfait, La Trappe Quadrupel, Saison Dupont, Liefmans Goudenband, Duchesse de Bourgogne, Hertog Jan Grand Prestige, Duvel, 3 Fonteinen Oude Geuze, Christoffel pils, Chimay Blauw, Rodenbach Grand Cru, St. Bernardus Abt 12, Dikke Mathile, Geuze Cantillon, Speciale De Ryck, Hommelbier, Oerbier, Rochefort 10, Brand Up, Witkap-bier, Gouden Carolus en Natte en Zatte van ’t IJ.

Het boek kost € 19,95 inclusief 6 % btw en exclusief € 4,95 verzendkosten (€ 9,95 EU).

BestellenPrijs per stuk: € 19,95
De Biericonen der Lage Landen

Reis langs de abdijbieren in Nederland en Belgie en hun abdijen

Zowel België als Nederland kent meerdere abdijbieren. In het katholieke België zijn er 24 ‘erkende abdijbieren’ en ook in Nederland groeit het aantal abdijbieren de laatste jaren. In tegenstelling tot trappistenbieren, worden abdijbieren niet gebrouwen binnen de muren van de abdij. Maar elke abdij achter dat bekende of minder bekende bier heeft wel zijn eigen verhaal en unieke omgeving.
Frank Stoute en Fedor Vogel van Bier! magazine nemen je in deze smakelijke reisgids mee langs deze abdijen en hun bieren. Van Leffe tot Affligem. Van Ename tot Maredsous. Van Berne Heeswijk tot Val Dieu. En nog veel meer. Dit boek is de ideale reisgids voor mensen die bierbeleving willen combineren met een bezoek aan het monastieke leven, een rustgevende wandeling in de omgeving van de abdij en vooral: het proeven van het abdijbier in het belendende proeflokaal of café naast de abdij. Vier het leven, gij zult genieten...

Het boek kost € 17,90 inclusief 6 % btw en exclusief € 4,95 verzendkosten (€ 9,65 EU).

BestellenPrijs per stuk: € 17,90
Reis langs de abdijbieren in Nederland en Belgie en hun abdijen

Kaart van de Nederlandse bieren

De kaart (editie 2016, derde versie) geeft een overzicht van de ca. 400 brouwerijen die in Nederland zijn gevestigd, van klein tot groot. Op overzichtelijke wijze laat de kaart zien waar de brouwerijen in Nederland liggen en meer nuttige informatie. Tevens bevat de kaart een overzicht van restaurants in Nederland die bier en gastronomie hoog in het vaandel hebben. Ook staat op de kaart een overzicht van gespecialiseerde biercafes en bierslijters in Nederland die een groot assortiment speciaalbier verkopen.

De kaart van de Nederlandse bieren is te bestellen bij Bier! magazine en kost € 7,50 inclusief btw en verzendkosten in Nederland (€ 9,65 toeslag EU)

BestellenPrijs per stuk: € 7,50
Kaart van de Nederlandse bieren

Bockbier special 2015

De gratis glossy special 'Bockbier' editie 2015, een uitgave van de redactie van Bier! magazine.
68 pagina's full colour informatie over het typisch Nederlandse biertype bockbier.
Wij vragen alleen een bijdrage in de handling- en verzendkosten van € 3,95.

BestellenPrijs per stuk: € 3,95
Bockbier special 2015

Nederlandse Brouwerijengids editie 2013

In mei 2013 heeft Birdy Publishing de tweede editie van de Nederlandse Brouwerijengids op de markt gebracht. Een handige gids met daarin alle 165 brouwerijen die Nederland rijk is. Bestel 'm nu hier!

De echte bierkenners weten precies op welke plek in Nederland een brouwerij te vinden is. Maar de kennis van de grote groep bierliefhebbers houdt vaak op bij de namen en plekken van de grote brouwers met de bekende namen. Telde de eerste editie van de Nederlandse Brouwerijengids (editie 2012) nog 123 brouwerijen, deze tweede editie vermeld 165 Nederlandse brouwerijen. Dus in een jaar tijd zijn er 42 brouwerijen bij gekomen in Nederland.
Uitgeverij Birdy Publishing BV, tevens de uitgever van het magazine Bier!, heeft ook deze tweede Brouwerijengids van Nederland ontwikkeld. Een handzame en overzichtelijke gids waarin die 165 brouwerijen zijn opgenomen met adresgegevens, eventuele bezoektijden, een korte omschrijving van de brouwerij en een overzicht van de bieren die gebrouwen worden, nu ook inclusief de alcoholpercentages. Iedere brouwerij, groot of klein, heeft een pagina in de gids. De pagina’s zijn fraai opgemaakt met fotomateriaal en logo’s. Achterin de gids is een handige uitklapkaart van Nederland waarop aangegeven is waar de brouwerijen zich bevinden. Het is een Brouwerijengids met daarin de ‘grote’ acht leden van Nederlandse Brouwers, de leden van het KBC (Klein Brouwerij Collectief) en de onafhankelijke brouwers.

De gids kost € 7,90 (inclusief 6% btw en verzendkosten Nederland) of € 15,60 (EU)

BestellenPrijs per stuk: € 7,90
Nederlandse Brouwerijengids editie 2013

The Taste of Bier, Jazz & Blues

Dranken als whisky, rum, gin, wijn en likeur zijn voor veel jazz- en bluesmusici dankbare inspiratiebronnen. Dit geldt zeker ook voor bier. Auteur Han Hidalgo en uitgever Birdy Publishing hebben 32 titels met 'beer' verzameld en van een culinair recept voorzien.

In sommige gerechten is bier gebruikt en bij alle gerechten wordt speciaal bier als begeleidende drank aanbevolen. Geniet van 96 smaakvolle pagina’s met eenvoudig te bereiden gerechten en vergeet niet de bijpassende jazz- en bluesnummers erbij te zoeken! Gegarandeerd een gezellige avond!

Over de auteur
Han Hidalgo (1945) heeft een passie voor jazz, bier, koken, reizen, schilderen en het maken van sculpturen. Deze passie en vooral het genieten en het delen hiervan met anderen komen tot uitdrukking in de redactie van de sites Jazzcookin.net en Biercuisine.nl en artikelen voor verschillende tijdschriften in Nederland en België. Recente publicaties van Hidalgo zijn: Jazzcookin’ (2009), de cd ‘Tasty! Blue Note With A Bite’ (2010) en Biertapas (2011). Voorheen was Hidalgo docent en onderzoeker aan twee Nederlandse universiteiten en zelfstandig opleidings- en organisatieadviseur voor enkele grote Nederlandse bedrijven en gemeenten.

Het boek kost € 15,90 inclusief 6 % btw en exclusief € 4,95 verzendkosten (€ 9,65 EU).

BestellenPrijs per stuk: € 15,90
The Taste of Bier, Jazz & Blues

Kaart van de Nederlandse bieren

De kaart (editie 2013, tweede versie) geeft een overzicht van de ruim 170 brouwerijen die in Nederland zijn gevestigd, van klein tot groot. Op overzichtelijke wijze laat de kaart zien waar de brouwerijen in Nederland liggen en meer nuttige informatie. Tevens bevat de kaart een overzicht van restaurants in Nederland die bier en gastronomie hoog in het vaandel hebben. Ook staat op de kaart een overzicht van gespecialiseerde biercafes en bierslijters in Nederland die een groot assortiment speciaalbier verkopen.

De kaart van de Nederlandse bieren is te bestellen bij Bier! magazine en kost € 7,50 inclusief btw en verzendkosten in Nederland (€ 9,65 toeslag EU)

BestellenPrijs per stuk: € 7,50
Kaart van de Nederlandse bieren

Van brood tot Brood

Vanaf begin januari 2011 brengt uitgeverij Birdy Publishing een nieuw kunstboek op de markt over bier. Het boek heet Van brood tot Brood en beschrijft bier in de beeldende kunst door de eeuwen heen.

Kunst en bier, het lijken twee werelden die mijlenver uit elkaar staan. De één is blijvend en verheven, de andere is volks en alledaags. Maar hoe ver staan esthetisch en gastronomisch genieten werkelijk uit elkaar? Beide werelden hebben meer gemeen dan je op het eerste gezicht zou denken. Juist door het raakvlak tussen bier en kunst op te zoeken ontstaat de mogelijkheid onze nationale volksdrank in een ander perspectief te zien. Tegelijkertijd biedt het de mogelijkheid om beeldende kunst eens van een andere kant te bekijken. Het is een opvallende manier om beeldende kunst toegankelijker te maken. Een drank die al zesduizend jaar een volksdrank is, laat immers in de hele samenleving zijn sporen na. Dit boek neemt de lezer mee op een speelse tijdreis door het universum van kunst en bier.

Het boek is geschreven door Henri Reuchlin, eigenaar van het Bierburo en redacteur/columnist van Bier! magazine.
Het boek kost € 21,95 inclusief btw en exclusief € 4,95 euro verzendkosten (€ 9,65 EU).

BestellenPrijs per stuk: € 21,95
Van brood tot Brood

Poster 'De Bieren van Nederland'

Bierminnend Nederland heeft er een nieuw collectors-item bij. De grote poster 'De Bieren van Nederland' met vrijwel alle etiketten van Nederlandse bieren. Vanaf half december 2010 brengt uitgeverij Birdy Publishing deze poster op de markt. De poster is ook via deze website te bestellen.

Bij onze zuiderburen is de Belgische versie van de poster al jaren een doorslaand succes. Om de twee jaar komt daar een nieuwe editie op de markt met daarop alle etiketten van gerenommeerde Belgische bieren. Nu de (speciaal)biercultuur ook in Nederland sterk groeiende is, werd het tijd voor een Nederlandse editie. Want inmiddels zijn er alweer rond de 100 brouwerijen actief in Nederland, van klein tot (middel)groot. Microbrouwerijen en grote industriele brouwers. 72 brouwerijen hebben op ons verzoek de etiketten van hun reguliere, jaarlijks terugkerende, bieren toegestuurd. welgeteld 476 Nederlandse bieretiketten sieren daarmee de poster 'De Bieren van Nederland'. Een waar collectors-item dat het prima doet in huis bij de echte bierliefhebber, in het betere biercafe of daar waar biergenieters samenkomen. Bovendien een originele en prettig geprijsde cadeausuggestie, weer eens wat anders dan een boekenbon...

De poster met alle bieretiketten van Nederland is full colour gedrukt op hoge kwaliteit papier, heeft een formaat van 70 x 100 cm en kost € 9,95 inclusief btw en exclusief € 4,95 verzendkosten (€ 12,85 voor EU). De poster wordt verstuurd in stevige koker.

BestellenPrijs per stuk: € 9,95
Poster 'De Bieren van Nederland'

Nederlandse Brouwerijengids editie 2012

Eind maart 2012 heeft Birdy Publishing de eerste Nederlandse Brouwerijengids op de markt gebracht. Een handige gids met daarin alle 123 brouwerijen die Nederland rijk is. Bestel 'm nu hier!

De echte bierkenners weten precies op welke plek in Nederland een brouwerij te vinden is. Maar de kennis van de grote groep bierliefhebbers houdt vaak op bij de namen en plekken van de grote brouwers met de bekende namen. Toch kent Nederland op dit moment 123 brouwerijen, een aantal dat arbitrair is, want maandelijks komt er wel een brouwerij bij of valt er eentje weg. Uitgeverij Birdy Publishing BV, tevens de uitgever van dit magazine Bier!, heeft de eerste Brouwerijengids van Nederland ontwikkeld. Een handzame en overzichtelijke gids waarin die 123 brouwerijen zijn opgenomen met adresgegevens, eventuele bezoektijden, een korte omschrijving van de brouwerij en een overzicht van de bieren die gebrouwen worden. Iedere brouwerij, groot of klein, heeft een pagina in de gids. De pagina’s zijn fraai opgemaakt met fotomateriaal en logo’s. Achterin de gids is een handige uitklapkaart van Nederland waarop aangegeven is waar de brouwerijen zich bevinden. Het is een Brouwerijengids met daarin de ‘grote’ acht leden van Nederlandse Brouwers, de leden van het KBC (Klein Brouwerij Collectief) en de onafhankelijke brouwers.

De gids kost € 6,90 (inclusief 6% btw en verzendkosten Nederland) of € 14,60 (EU)

BestellenPrijs per stuk: € 6,90
Nederlandse Brouwerijengids editie 2012

Beer in the Netherlands

De tijd dat het bier gebrouwen in Nederland bestond uit een paar bijna identieke pilseners en veel schuimige reclame is voorbij. Sommige bierliefhebbers durven de nieuwe Nederlandse ambachtelijke biercultuur al ‘het nieuwe Belgische’ te noemen. Wilt u weten wat te doen en waar u het kunt proeven? 's Werelds eerste uitgebreide gids in het Engels over de nieuwe Nederlandse bierscène bevat een persoonlijke kijk van een insider op meer dan 180 Nederlandse brouwerijen, meer dan 1000 bieren, en honderden briljante biercafes en -winkels. Ontdek de beste bierbestemmingen, van brouwerij tot brewpubs, van gezellige kroegen tot spectaculaire grand cafés, plus een lijst van Nederlandse bierfestivals en -attracties. Vol met waardevolle tips over waar naartoe te gaan, hoe er te komen en wat te bestellen als je dat doet.

BEER IN THE NETHERLANDS ( 224 pagina's, € 16,95 ) neemt u mee langs de snel evoluerende Nederlandse bierscène, van Aarle-Rixtel naar Zwolle, met inbegrip van vele inmiddels wereldbekende plekken tot bierige attracties op afgelegen plaatsen in Nederland. Of bent u op zoek naar een avondje uit, een korte vakantie of een belangrijke ontdekking? Laat deze gids, waarvoor door de auteurs minutieus research is verricht, uw trouwe metgezel worden. Wij garanderen dat de gids u zal meenemen naar een aantal fantastische plekken waar je nooit gezocht zou hebben als je deze gids niet gevonden had.

Informatie over de auteurs
Tim Skelton werd geboren in het Verenigd Koninkrijk, maar woont sinds 1989 in Nederland. Hij weet niet meer wie het was tijdens dat eerste weekend die hem zachtjes het gewaardeerde pils uit zijn handen greep en verving door een speciaalbier, maar hij is die persoon er eeuwig dankbaar voor. Vrouw Amanda deelt zijn bierige passie en was een gewillige metgezel gedurende de maanden van zwaar onderzoek. Tim is ook de auteur van ‘Around Amsterdam in 80 Beers’ (Cogan & Mater). www.timskelton.eu

Redacteur Tim Webb, is een internationaal gerenommeerde award-winnende bierschrijver (Good Beer Guide België - 7e editie 2014; World Atlas of Beer; Pocket Beer Book; LambicLand en andere), die ook de serie Rond Brugge / Brussel / Amsterdam / Berlijn / Londen in 80 Beers schrijft en publiceert.

Het boek kost € 16,95- incl. 6% btw en exclusief € 4,95 verzendkosten (€ 9,95 EU).

BestellenPrijs per stuk: € 16,95
Beer in the Netherlands

Good Beer Guide Belgium editie 2014

De complete onafhankelijke gids over Belgische brouwerijen, meer dan 900 Belgische bieren en ruim 500 geweldige plekken om ze te proeven. Dit is de 2014-editie van deze standaardgids, de zevende druk, waarvan de eerste editie verscheen in 1992. Deze 2014-editie is volledig geupdate met de meest recente informatie over de Belgische biercultuur.

Het boek is geschreven door de gerenommeerde Engelse bierauteurs Tim Webb en Joe Stange. Een prachtig geillustreerde gids van 368 pagina's dik.

Good Beer Guide Belgium kost € 21,50 incl. 6% btw en exclusief € 4,95 verzendkosten (€9,95 EU).

BestellenPrijs per stuk: € 21,50
Good Beer Guide Belgium editie 2014

Exclusief proeverijschort van Bier! magazine

Exclusief schort van Bier! magazine, alleen voor abonnees € 12,95 inclusief verzendkosten.
(Niet-abonnees betalen € 17,95 incl. verzendkosten).
Het ideale schort voor bierproeverijen, keukenwerkzaamheden of maak de blits op de BBQ deze zomer!
(Voor abonnees: vul uw abonneenummer in, in het veld achter uw naam).

BestellenPrijs per stuk: € 12,95
Exclusief proeverijschort van Bier! magazine

Ideale rugzak van Bier! magazine

De ideale rugzak voor op vakantie, naar je werk of gewoon om bier in te vervoeren. Exclusief van Bier! magazine, alleen voor abonnees € 9,95 inclusief verzendkosten.
(Niet-abonnees betalen € 14,95 incl. verzendkosten).

(Voor abonnees: vul uw abonneenummer in, in het veld achter uw naam).

BestellenPrijs per stuk: € 9,95
Ideale rugzak van Bier! magazine

Bestellen

Aantal: Product:

Persoonlijke gegevens
Naam:
Adres:
Postcode:
Plaats:
Land:
Telefoon:
E-mail:
Eén plus drie is:
(SPAM controle)

Bijbestellen eerdere nummers »