Bier! magazine verschijnt sinds eind 2008. Het glossy lifestyle magazine over speciaalbier komt vier keer per jaar uit. Bier! magazine is voor de ware biergenieter een echt collectors item!

Recent biernieuws

  • Hertog Jan lanceert met Michelin chefkok Luc Kusters bier bij eten

    Tachtig procent van de bierdrinkers ziet bier vooral als geschikte drank voor na het eten, zo blijkt uit onafhankelijk onderzoek v...

    Lees verder »
  • 7e Brand Bierbrouwwedstrijd gestart

    Na zes mooie edities organiseren de Brand Bierbrouwerij en Bier Consumenten Vereniging PINT weer een spannende Brand Bierbrouwweds...

    Lees verder »
  • Het Brusselse Beerstorming lanceert CO2-neutraal bier

    Beerstorming, kleine brouwerij uit Brussel, heeft van het onafhankelijk klimaatadviesbureau CO2Logic en het inspectie- en certific...

    Lees verder »
 
Brouwmeesters De Brabandere lanceren Wild Tripel Hop

Brouwmeesters De Brabandere lanceren Wild Tripel Hop

Datum: 19-04-2017

Met de introductie van Wild Tripel Hop is vandaag de aftrap gegeven voor een drietal unieke bieren van de familiebrouwerij De Brabandere, o.a. bekend van Wittekerke, Kwaremont en Petrus. Bier! magazine was erbij. De drie meesterbrouwers van de brouwerij hebben ieder hun eigen signatuur gezet onder een bier waarin zij al hun passie voor het brouwen terug laten komen. Vandaag was het de beurt aan Chris Van Acker (links op de foto).

Met 40 jaar brouwervaring is hij de nestor van de brouwerij. Een expert in grondstoffen en vanaf 1986 de geestelijk vader van het foederproject. Zijn Wild Tripel Hop bestaat dan ook uit 24 maanden gerijpt foederbier (15%) dat versneden is met Petrus Tripel met extra Cascade- en Amarillo-hop. Een doordrinkbaar bier van 8%, fris van smaak met bittere tonen en een zuurtje in een lange afdronk. Deze zomer zullen ook de twee ontwikkelde bieren van brouwers Yves Benoit en Pieter Maes het licht zien.

« Terug naar overzicht