Bier! magazine verschijnt sinds eind 2008. Het glossy lifestyle magazine over speciaalbier komt vier keer per jaar uit. Bier! magazine is voor de ware biergenieter een echt collectors item!

Recent biernieuws

  • Consument meer tevreden over bierschap supermarkten

    Consumenten waarderen het bierschap van alle Nederlandse supermarkten hoger dan in 2017. Jan Linders komt daarbij voor de zesde ke...

    Lees verder »
  • Oerknal van Kompaan/Gulpener heeft vooral smaak en levenslust

    Gulpener uit Zuid-Limburg heeft samen met Kompaan uit Den Haag een nieuw, eenmalig bier op de markt gebracht. De collaboratie heet...

    Lees verder »
  • Excuse me while I kiss Cassandra

    Siphon Brewing komt met een nieuw bier mt de naam ‘Excuse me while I kiss Cassandra‘. Het is gebrouwen voor de 2018 editie van...

    Lees verder »
 
Is That CEDAR Spelt Ryeght?

Is That CEDAR Spelt Ryeght?

Datum: 03-02-2018

De ontdekkingsreis van Jopen begon met 'Is That Spelt Ryeght?', een Imperial Porter met spelt-, roggemout en Engelse hoppen. Dit resulteerde in een zeer volmondige Porter met tonen van chocolade en een stevige hopbitterheid.

Cederhout
Maar... wat als je tijdens het lageren cederhout toevoegt? Cederhout staat erom bekend dat het veel aroma's loslaat en de smaak van een bier verrijkt. De Imperial Porter is getransformeerd in een nieuw, uniek exemplaar: Is That CEDAR Spelt Ryeght? Deze Imperial Porter is gebrouwen in beperkte oplage. In de smaak voert cederhout de boventoon. Dit vloeit over naar een anijsachtige, kruidige smaak door de roggemout met aroma’s van cederhout, esters en karamel. Bovendien licht fruitig door het hoge alcoholpercentage. In de afdronk ontdek je chocolade, hinten van anijs en kokos.

« Terug naar overzicht