Bier! magazine verschijnt sinds eind 2008. Het glossy lifestyle magazine over speciaalbier komt vier keer per jaar uit. Bier! magazine is voor de ware biergenieter een echt collectors item!

Recent biernieuws

 • Bijna 400 bieren in 4e Dutch Beer Challenge op 21 maart a.s.

  Op woensdag 21 maart 2018 is Rotterdam weer een dag de bierhoofdstad van Nederland. Dan wordt in Arminius congres- en debatcentrum...

  Lees verder »
 • De Bierlijn en Multi Bier gaan samen “bierparels” aanbieden!

  In de afgelopen jaren zijn er diverse gesprekken gevoerd tussen José Reijnders van De Bierlijn en Patrick Smits van Multi Bier - ...

  Lees verder »
 • Uiltje en Bier&cO gaan samenwerken

  Uiltje Brewing Company en Bier&cO gaan per 1 maart 2018 een intensieve samenwerking aan waarin beide bedrijven zich concentreren o...

  Lees verder »
 
Belgsiche Minister en topkok brouwen tijdens Hopgave Palm

Belgsiche Minister en topkok brouwen tijdens Hopgave Palm

Datum: 02-12-2017

Brouwerij Palm nodigde de 800 plukkers, die de laatste zondag van augustus samen met de brouwerij de eigen geteelde hop plukten, in haar brouwzaal te Steenhuffel uit. Traditioneel wordt op de ‘Palm Hopgave’ de handgeplukte hop aan het brouwsel toegevoegd. 400 plukkers gingen op de uitnodiging in. Minister van Toerisme Ben Weyts en sterren chef Viki Geunes namen samen de honneurs waar om de hop toe te voegen. Een Limited Edition Palm 75 cl., gebrouwen met verse hop, kregen de plukkers als bedankje mee naar huis.

De Palm Hoppluk een event om van te genieten
Het is een jaarlijkse traditie dat de brouwerij haar eigen geteelde hop, een 3.000-tal ranken, op de laatste zondag van augustus samen met consumenten plukt. Tijdens de succesvolle PALM-hoppluk van eind augustus staken zo maar even 800 bierliefhebbers mee de handen uit de mouwen, zesduizend kijklustigen genoten op deze vijfde editie van de verfrissende PALM-bieren en heerlijke gerechten. Deze gebeurtenis is samen met het foodtruckfestival tot een echt belevingsevenement, waarbij genieten centraal staat, uitgegroeid.

Hoe het ooit begon
In oktober 2011 heeft Brouwerij Palm haar eigen hoptuin met 800 hopplanten aangeplant. Het hopveld is 35 are groot, de hopplanten zijn van de Hallertau Mittelfrüh variëteit, deze planten brengen een 3.000-tal hopranken voort. In 2012, werd de eerste oogst binnengehaald.In 2017 werd de hop voor de vijfde keer - samen met bierliefhebbers - geplukt. Met deze eigen geteelde hop creëren de Palmbrouwers onder andere Palm en Palm Hop Select.

3 fasen
Het degustatiebier Palm Hop Select ondergaat een hopping in 3 fasen. Traditioneel voegen de brouwers een eerste maal hop toe in de kookketel van de brouwzaal. In deze fase wordt de karakteristieke bitterheid gevormd. In een tweede fase komt de Hallertau Mittelfrüh in beeld, een variëteit met een zeer fijn hoppig en lichtgroen aroma. Deze hop wordt op het einde van het kookproces toegevoegd. In het brouwersjargon heet deze fase ‘late hopping’. Hier blijft het niet bij, want het bier krijgt ook nog een ‘finishing touch’! Op het einde van de hoofdgisting ondergaat het nog een laatste hopgave. Tijdens deze fase, ‘dry hopping’ genaamd, wordt de eigen geteelde Hallertau Mittelfrüh gebruikt.

« Terug naar overzicht