Bier! magazine verschijnt sinds eind 2008. Het glossy lifestyle magazine over speciaalbier komt vier keer per jaar uit. Bier! magazine is voor de ware biergenieter een echt collectors item!

Recent biernieuws

 • Bijna 400 bieren in 4e Dutch Beer Challenge op 21 maart a.s.

  Op woensdag 21 maart 2018 is Rotterdam weer een dag de bierhoofdstad van Nederland. Dan wordt in Arminius congres- en debatcentrum...

  Lees verder »
 • De Bierlijn en Multi Bier gaan samen “bierparels” aanbieden!

  In de afgelopen jaren zijn er diverse gesprekken gevoerd tussen José Reijnders van De Bierlijn en Patrick Smits van Multi Bier - ...

  Lees verder »
 • Uiltje en Bier&cO gaan samenwerken

  Uiltje Brewing Company en Bier&cO gaan per 1 maart 2018 een intensieve samenwerking aan waarin beide bedrijven zich concentreren o...

  Lees verder »
 
Warsteiner viert de winter met doordrinkbaar winterbier

Warsteiner viert de winter met doordrinkbaar winterbier

Datum: 27-11-2017

Voor het tweede jaar op rij brengt Warsteiner haar populaire winterse bierspecialiteit, Warsteiner Winter, naar Nederland. Na het succes van vorig jaar kunnen we ook dit jaar weer genieten van de moderne interpretatie van het Münchener biertype. Warsteiner Winter is een licht seizoensbier (Alc. vol. 5,6%) met een volmoutige smaak, een aroma van karamel en een subtiele bitterheid. Met een donkere kleur en koperrode gloed past Warsteiner Winter perfect in de winterse sfeer. Warsteiner Winter is vanaf vandaag landelijk verkrijgbaar bij diverse supermarkten en horecagelegenheden.

Speciaalbier volgens Reinheitsgebot
Warsteiner Winter is een moderne interpretatie van de traditionele Münchener bierstijl die in 1839 werd geïntroduceerd door de Duitse brouwer Gabriël Sedlmayr. Net als alle andere bieren van Warsteiner wordt ook dit seizoensbier gebrouwen volgens de oudste warenwet ter wereld: het Reinheitsgebot. De brouwers hebben gekozen voor speciale Münchenermout, lichte gerstemout, Hallertauer hop en water uit de Kaiserquelle - Warsteiner’s eigen bron. Deze combinatie maakt Warsteiner Winter tot een goed doordrinkbaar volmoutig winterbier met een warme kleur en een zacht bittere afdronk.

Warsteiner maakt het verschil in de winter
Ieder seizoen kent bijpassende bieren. Zo maakt Radler en witbier aan het einde van de zomer weer plaats voor de herfstbock. In de winter wordt vaak overgeschakeld naar speciaalbier met een hoog alcoholpercentage. In tegenstelling tot de meeste andere winterbieren voor deze donkerste en koudste maanden van het jaar, is Warsteiner Winter een licht en doordrinkbaar bier met een alcoholpercentage van 5,6%.

Verkrijgbaarheid
Warsteiner Winter is vanaf maandag 27 november landelijk verkrijgbaar bij diverse supermarkten, waaronder Jumbo en PLUS. Het speciaalbier is verpakt in een 6-pack met flessen van 33cl. en heeft een consumentenadviesprijs van € 5,49. Warsteiner Winter is ook verkrijgbaar bij diverse horecagelegenheden. Ga naar Warsteiner.nl/Winter voor alle informatie over deze winterse bierspecialiteit.


« Terug naar overzicht