Bier! magazine verschijnt sinds eind 2008. Het glossy lifestyle magazine over speciaalbier komt vier keer per jaar uit. Bier! magazine is voor de ware biergenieter een echt collectors item!

Recent biernieuws

  • Hertog Jan lanceert met Michelin chefkok Luc Kusters bier bij eten

    Tachtig procent van de bierdrinkers ziet bier vooral als geschikte drank voor na het eten, zo blijkt uit onafhankelijk onderzoek v...

    Lees verder »
  • 7e Brand Bierbrouwwedstrijd gestart

    Na zes mooie edities organiseren de Brand Bierbrouwerij en Bier Consumenten Vereniging PINT weer een spannende Brand Bierbrouwweds...

    Lees verder »
  • Het Brusselse Beerstorming lanceert CO2-neutraal bier

    Beerstorming, kleine brouwerij uit Brussel, heeft van het onafhankelijk klimaatadviesbureau CO2Logic en het inspectie- en certific...

    Lees verder »
 
Gerardus Tripel ziet het levenslicht in het Gerardus Klooster

Gerardus Tripel ziet het levenslicht in het Gerardus Klooster

Datum: 03-11-2017

Een lang gekoesterde wens van Gulpener is in vervulling gegaan. Het assortiment Gerardus kloosterbieren wordt uitgebreid met Gerardus Tripel. Gerardus Blond en het bekroonde Gerardus Dubbel zijn inmiddels gevestigde bieren, maar de reeks was nog niet compleet. Op 1 november jl. werd Gerardus Tripel gepresenteerd in de prachtige Kloosterbibliotheek van het Gerardus Klooster in Wittem. De bakermat van de Gerardus bieren.

Het eerste vat
Onder toeziend oog van zo’n 180 gasten werd het eerste vat Gerardus Tripel aangeslagen door Jan-Paul Rutten, directeur Gulpener Bierbrouwerij, Burgemeester Ramaekers van de gemeente Gulpen-Wittem, Henk Erinkveld, Rector van Gerardus Klooster Wittem en Eugène Vaessen van Hotel Restaurant Gerardushoeve. Voorafgaand aan het aanslaan van het eerste vat werden alle gasten rond geleid door het Klooster en brachten een bezoek aan de Heilige Gerardus Majella.

Instandhouding bedevaartklooster
Sinds 2000 brouwen we Gerardus Kloosterbier, dat zijn oorsprong vindt in het redemptoristen-klooster in Wittem, waar de edele brouwkunst tot 1952 bloeide. Klooster Wittem is het landelijk pelgrimsoord van St. Gerardus Majella. De baten van de Gerardus Blond, Gerardus Dubbel en nu ook Gerardus Tripel komen deels ten goede aan de instandhouding van dit historische bedevaartklooster. Gerardus Tripel is een ongefilterd krachtig, meergranen blond bier. Rijk, bovengistend met licht zoete tonen. Kruiden en specerijen, waaronder kardemom, koriander, steranijs en kaneel, geven het bier pit.

« Terug naar overzicht