Bier! magazine verschijnt sinds eind 2008. Het glossy lifestyle magazine over speciaalbier komt vier keer per jaar uit. Bier! magazine is voor de ware biergenieter een echt collectors item!

Recent biernieuws

 • Bijna 400 bieren in 4e Dutch Beer Challenge op 21 maart a.s.

  Op woensdag 21 maart 2018 is Rotterdam weer een dag de bierhoofdstad van Nederland. Dan wordt in Arminius congres- en debatcentrum...

  Lees verder »
 • De Bierlijn en Multi Bier gaan samen “bierparels” aanbieden!

  In de afgelopen jaren zijn er diverse gesprekken gevoerd tussen José Reijnders van De Bierlijn en Patrick Smits van Multi Bier - ...

  Lees verder »
 • Uiltje en Bier&cO gaan samenwerken

  Uiltje Brewing Company en Bier&cO gaan per 1 maart 2018 een intensieve samenwerking aan waarin beide bedrijven zich concentreren o...

  Lees verder »
 
de Ste Kat; een klassiek abdijbier hip gemaakt

de Ste Kat; een klassiek abdijbier hip gemaakt

Datum: 30-09-2017

Brussels Beer Project en de Sint-Katelijnekerk lanceren op woensdag 4 oktober om 18 uur op de kerktrappen een nieuw soort abdijbier; de Ste Kat. Beide werelden, het Brussels Beer Project enerzijds en de Sint-Katelijnekerk anderzijds, zijn in het bier vertegenwoordigd, voornamelijk dankzij het enthousiasme van Priester Jérémie.

Kerk weer in het lokale leven brengen
Samen met de drie andere jonge priesters van Sint-Katelijne, is deze heel enthousiast over het idee om de kerk te heroriënteren naar het hart van de buurt en om haar het best te integreren in het lokale leven. Brussels Beer Project was op zijn beurt heel gemotiveerd om een nieuwe wind door de redelijk traditionele bieren te blazen.

« Ste Kat’ », het bier dat beide werelden herenigt
Het idee was om een “kerkbier” te brouwen dat open staat voor de hele wereld. Het bier behoudt de typische gistesters, kenmerkend voor abdijbieren. Daarnaast heeft het bier moderne smaken: een zekere bitterheid met florale noties en noties van papaja. De hoppen van de Nieuwe Wereld maken de Ste Kat’ meer exotisch dan haar zusters. In het kort: een mix van een traditioneel Belgisch brouwsel met de durf om te veranderen maken van de Ste Kat’ een modern biertje.

Een gezamenlijk project
De productie van de Ste Kat’ zal gerealiseerd worden in de brouwerij te Dansaert en wordt aanvankelijk geschat op een 50 000 tal flesjes. De Sint-Katelijnekerk zal zelf leveren aan een groot aantal cafés en restaurants rond de kerk, net als aan de particulieren die de kerk bezoeken. Alle winsten, beheerd door de non-profit organisatie “Amis de Sainte Catherine”, worden gebruikt voor kerkrenovaties en zal voornamelijk een bedevaart toestaan naar Puy-du-Fou voor hen die een dergelijke trip, vol emoties en ontdekkingen, nooit zouden kunnen doen! De Ste Kat’ zal net zoals de andere bieren van BBP naar verre uithoeken reizen.

« Terug naar overzicht