Bier! magazine verschijnt sinds eind 2008. Het glossy lifestyle magazine over speciaalbier komt vier keer per jaar uit. Bier! magazine is voor de ware biergenieter een echt collectors item!

Recent biernieuws

 • Hertog Jan lanceert met Michelin chefkok Luc Kusters bier bij eten

  Tachtig procent van de bierdrinkers ziet bier vooral als geschikte drank voor na het eten, zo blijkt uit onafhankelijk onderzoek v...

  Lees verder »
 • 7e Brand Bierbrouwwedstrijd gestart

  Na zes mooie edities organiseren de Brand Bierbrouwerij en Bier Consumenten Vereniging PINT weer een spannende Brand Bierbrouwweds...

  Lees verder »
 • Het Brusselse Beerstorming lanceert CO2-neutraal bier

  Beerstorming, kleine brouwerij uit Brussel, heeft van het onafhankelijk klimaatadviesbureau CO2Logic en het inspectie- en certific...

  Lees verder »
 
Grolsch Weizen-IPA groot succes en nu ook verkrijgbaar in retail

Grolsch Weizen-IPA groot succes en nu ook verkrijgbaar in retail

Datum: 13-09-2017

Bierbrouwer Grolsch bracht in mei van dit jaar een nieuw bier op de markt: Grolsch Weizen-IPA. Deze Weizen-IPA was tot nu toe alleen op tap verkrijgbaar in geselecteerde Grolsch horecagelegenheden. Vier maanden na introductie blijkt deze unieke combinatie van twee populaire bierstijlen een waar schot in de roos. De reacties op het bier zijn enthousiast. Grolsch heeft daarom besloten de Weizen-IPA eveneens in fles te introduceren. Vanaf medio september is het bier dan ook in retail te verkrijgen.

Verkrijgbaarheid
Grolsch Weizen-IPA is vanaf 18 september aanstaande in een 3-pack fles 3x 30cl verkrijgbaar bij de grotere supermarkten en slijterijen door het hele land. Uiteraard kunnen consumenten genieten van dit bier in de verschillende Grolsch horecagelegenheden.

Geïnspireerd op de bekroonde Weizen
Meesterbrouwer Marc Janssen: “Het is fantastisch om te zien dat de Weizen-IPA zo’n overweldigend succes is. “ Grolsch Weizen-IPA is geïntroduceerd als ode aan de Proefbrouwerij, daar waar Marc het meesterschap van vader op zoon overgedragen heeft gekregen. Marc heeft zich voor de Weizen-IPA laten inspireren door het eerste bier dat werd gebrouwen in de Proefbrouwerij, de bekroonde Grolsch Weizen. Als groot liefhebber van IPA wilde hij graag de Grolsch Weizen een moderne twist geven en de twee populaire bierstijlen combineren.

Volfris en aangenaam bitter
Het resultaat is een natuurtroebel tarwebier, met de verrassende combinatie van de volfrisse Weizen en de aangename bitterheid van een IPA (6% alcohol). Deze Weizen-IPA is gebrouwen met verschillende hopsoorten. Zo zorgt de Citra hop voor de fruitige aroma's en de Magnum hop voor de verfijnde licht bittere nasmaak. Bij het proeven zijn de tonen van citrus, sinaasappel en grapefruit duidelijk aanwezig. De royale hoeveelheid tarwe- en gerstemout geven dit bier een evenwichtige volle smaak. Tegelijkertijd blijven de karakteristieke Weizen geuren als kruidnagel en fruit herkenbaar.

« Terug naar overzicht