Bier! magazine verschijnt sinds eind 2008. Het glossy lifestyle magazine over speciaalbier komt vier keer per jaar uit. Bier! magazine is voor de ware biergenieter een echt collectors item!

Recent biernieuws

 • Hertog Jan lanceert met Michelin chefkok Luc Kusters bier bij eten

  Tachtig procent van de bierdrinkers ziet bier vooral als geschikte drank voor na het eten, zo blijkt uit onafhankelijk onderzoek v...

  Lees verder »
 • 7e Brand Bierbrouwwedstrijd gestart

  Na zes mooie edities organiseren de Brand Bierbrouwerij en Bier Consumenten Vereniging PINT weer een spannende Brand Bierbrouwweds...

  Lees verder »
 • Het Brusselse Beerstorming lanceert CO2-neutraal bier

  Beerstorming, kleine brouwerij uit Brussel, heeft van het onafhankelijk klimaatadviesbureau CO2Logic en het inspectie- en certific...

  Lees verder »
 
Het kleinste bierwinkeltje van Nederland

Het kleinste bierwinkeltje van Nederland

Datum: 13-09-2017

Verstopt onder de trap van storystore BLUR aan de Mooierstraat opent deze week Driemeterbier, het kleinste bierwinkeltje van Nederland of misschien wel van de wereld. Wie het winkeltje binnenstapt en op het podium gaat staan, staat midden tussen de speciaalbieren.

Bier uit heel Nederland
Het assortiment bestaat uit zorgvuldig geselecteerde Nederlandse speciaalbieren. Eigenaar Fred Buddingh selecteert wekelijks de lekkerste en nieuwste bieren zodat het assortiment constant wisselt. Van klassieke blondjes en tripels tot fruitige IPA's en van fris witbier tot zware romige stouts gelagerd op oude whiskyvaten. Allemaal bieren van kleine (ambachtelijke) craft brouwers die pure ingrediënten gebruiken van hoge kwaliteit en altijd op zoek zijn naar nieuwe smaaksensaties. In het schap staan bieren uit alle uithoeken van het land.

Smaakinformatie
De bieren staan op smaak zodat iedereen makkelijk zijn favoriete bier terug kan vinden of nieuwe smaken kan ontdekken. Raak je toch nog de weg kwijt tussen al die kleurige etiketten? Bij ieder bier hangt een kaartje met smaakinformatie en voor vragen over bier en spijscombinaties is eigenaar Fred via Facebook altijd te bereiken.In de winkel kan je zelf een speciaalbier pakket samenstellen of kiezen voor een thuisproeverijpakket waarmee je thuis je eigen proeverij kan geven. Ook leuk om cadeau te geven.

Blur
Bij Driemeterbier kan je niet alleen bier kopen. In het horecagedeelte van Blur kan je nu ook een speciaalbier drinken. Er is een maandelijks wisselende bierkaart en regelmatig worden er proeverijen en speciaalbierborrels georganiseerd. Op deze borrels kan je kiezen uit wel 30 soorten speciaalbier, maar let op van ieder bier staat er slechts ééntje koud. Op is dus ook echt op. Wees dus sociaal en deel met je vrienden.

Tweede 'Drie meter bier'
Eigenaar van Drie meter bier is Fred Buddingh'. Bijna één jaar geleden opende hij al een heel klein bierwinkeltje in Utrecht: Drie Meter Bier aan de Amsterdamsestraatweg 379 achter in de eetwinkel Familie van Rijk. De winkel is ontstaan vanuit een droom en een passie voor speciaalbier die Fred graag aan iedereen wil overbrengen.

« Terug naar overzicht