Bier! magazine verschijnt sinds eind 2008. Het glossy lifestyle magazine over speciaalbier komt vier keer per jaar uit. Bier! magazine is voor de ware biergenieter een echt collectors item!

Recent biernieuws

  • Workshop Bierbrouwen bij Délirium Café

    In Delerium Café in Amsterdam kun je vanaf juni een workshop 'Leer je eigen bier brouwen'doen. Vanaf juni kunnen geïnteresseerde...

    Lees verder »
  • Groene stroom tanken bij Brand Bier brouwerij

    Werknemers, omwonenden en bezoekers kunnen in Wijlre voortaan groene stroom ‘tanken’, die is opgewekt door de Brand Bier brouw...

    Lees verder »
  • Een avond extreem Offline bij Oedipus

    In een wild sociaal experiment organiseert Oedipus een unieke lancering van het nieuwe bier Offline. Het gehele evenement is offli...

    Lees verder »
 
Duurzaamheidsverslag van Grolsch online beschikbaar

Duurzaamheidsverslag van Grolsch online beschikbaar

Datum: 16-05-2017

Het nieuwe duurzaamheidsverslag ‘Duurzaam Verduurzamen’ van Grolsch is nu online beschikbaar. Ben je benieuwd naar de activiteiten en doelstellingen van Grolsch op het gebied van duurzaam en verantwoord ondernemen? Bekijk dan het gehele online jaarverslag via www.koninklijkegrolsch.nl/dvo-verslag.

Volledig klimaat neutrale brouwerij in 2025
Andrei Haret, Algemeen Directeur Koninklijke Grolsch: “Duurzaam verduurzamen blijft onze uitdaging. Wij hechten daarbij grote waarde aan een duurzame en verantwoorde samenwerking in de gehele keten. Ik kijk er bijzonder naar uit om onze nieuwe ambitie op gebied van CO2; een volledig klimaat neutrale brouwerij in 2025 samen met diverse stakeholders te gaan realiseren. Ook zullen wij ons blijven inspannen om alcohol misbruik, met name onder jongeren terug te blijven dringen. De uitbreiding van ons assortiment met diverse 0.0% bieren vormt hierin ook een belangrijke schakel“.

Belangrijke duurzaamheids prestaties 2016
Hieronder staan enkele belangrijke duurzaamheids prestaties van Grolsch in 2016.
Waterverbruik 3,56 liter per liter bier, een daling van - 23% tov 2008
CO2 uitstoot van 6.05 kg eq/hl, een daling van - 21% tov 2008
Circulaire brouwerij; 99.8% hergebruik in de keten
Groene energie; 18% door eigen opgewekte biogas
Radler 0.0% op 80% van de evenementen als verantwoord non-alcoholisch alternatief
Bijdrage aan FAS boek ter stimulering bewustwording alcohol en zwangerschap gaan niet samen
Stichting Pak An samen met de Zwarte Cross opgericht

« Terug naar overzicht