Bier! magazine verschijnt sinds eind 2008. Het glossy lifestyle magazine over speciaalbier komt vier keer per jaar uit. Bier! magazine is voor de ware biergenieter een echt collectors item!

Recent biernieuws

  • Workshop Bierbrouwen bij Délirium Café

    In Delerium Café in Amsterdam kun je vanaf juni een workshop 'Leer je eigen bier brouwen'doen. Vanaf juni kunnen geïnteresseerde...

    Lees verder »
  • Groene stroom tanken bij Brand Bier brouwerij

    Werknemers, omwonenden en bezoekers kunnen in Wijlre voortaan groene stroom ‘tanken’, die is opgewekt door de Brand Bier brouw...

    Lees verder »
  • Een avond extreem Offline bij Oedipus

    In een wild sociaal experiment organiseert Oedipus een unieke lancering van het nieuwe bier Offline. Het gehele evenement is offli...

    Lees verder »
 
Brouwmeesters De Brabandere lanceren Wild Tripel Hop

Brouwmeesters De Brabandere lanceren Wild Tripel Hop

Datum: 19-04-2017

Met de introductie van Wild Tripel Hop is vandaag de aftrap gegeven voor een drietal unieke bieren van de familiebrouwerij De Brabandere, o.a. bekend van Wittekerke, Kwaremont en Petrus. Bier! magazine was erbij. De drie meesterbrouwers van de brouwerij hebben ieder hun eigen signatuur gezet onder een bier waarin zij al hun passie voor het brouwen terug laten komen. Vandaag was het de beurt aan Chris Van Acker (links op de foto).

Met 40 jaar brouwervaring is hij de nestor van de brouwerij. Een expert in grondstoffen en vanaf 1986 de geestelijk vader van het foederproject. Zijn Wild Tripel Hop bestaat dan ook uit 24 maanden gerijpt foederbier (15%) dat versneden is met Petrus Tripel met extra Cascade- en Amarillo-hop. Een doordrinkbaar bier van 8%, fris van smaak met bittere tonen en een zuurtje in een lange afdronk. Deze zomer zullen ook de twee ontwikkelde bieren van brouwers Yves Benoit en Pieter Maes het licht zien.

« Terug naar overzicht